Skip to main content

Wat is transferdruk op een kledingstuk

Transferredruk is een druktechniek waarbij een afbeelding of tekst wordt overgebracht van een papier naar een stof, zoals een kledingstuk. Dit wordt gedaan door een speciale drukinkt en warmte aan te wenden, waardoor de inkt wordt overgebracht van het papier naar de stof. Hierdoor kun je bijvoorbeeld afbeeldingen of tekst op t-shirts, sweaters of andere stoffen aanbrengen.

Er zijn diverse voordelen van transferdruk op kledingstukken:

  1. Hoge kwaliteit afbeeldingen: Transferdruk biedt de mogelijkheid om foto’s en beelden in hoge resolutie op stoffen te drukken, waardoor het uiteindelijke product er scherp en gedetailleerd uitziet.

  2. Vast kleuren: Transferdruk maakt het mogelijk om kleuren op stoffen vast te zetten, zodat deze niet vervagen of verweren, zelfs na veel wasbeurten.

  3. Veelzijdigheid: Transferdruk is geschikt voor een breed scala aan stoffen, waaronder katoen, polyester en meer, en kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan afbeeldingen, teksten en ontwerpen op kledingstukken aan te brengen.

  4. Snelle productie: Transferdruk is een snelle en efficiënte manier om grote hoeveelheden kleding te personaliseren, waardoor het een populaire keuze is voor bedrijven die veel kleding willen bedrukken.

  5. Betaalbaar: Transferdruk is een betaalbare manier om kleding te personaliseren, waardoor het een goedkoper alternatief is dan andere druktechnieken, zoals borduren.