Skip to main content

Wat is DTG printing op een kledingstuk

DTG (Direct-to-Garment) printing is een techniek waarbij inkt direct op een kledingstuk wordt gedrukt. Het is een moderne manier om designs, teksten en afbeeldingen op kledingstukken te drukken, en biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele druktechnieken, zoals screenprinting en transferdruk.

DTG printing maakt gebruik van speciale inkten die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik op textiel. De inkt wordt direct op het kledingstuk gedrukt met een printer die lijkt op een gewone kantoorprinter. Hierdoor kunnen hoogwaardige designs en afbeeldingen op kledingstukken worden gedrukt met levendige kleuren en gedetailleerde afbeeldingen.

Een van de voordelen van DTG printing is dat het een snelle en kosteneffectieve manier is om kledingstukken te personaliseren, zonder beperkingen op kleur of design. Het is bijvoorbeeld mogelijk om foto’s of complexe designs met veel kleuren op een kledingstuk te drukken, zonder de beperkingen van traditionele druktechnieken.

DTG printing is ook geschikt voor kleine oplages, waardoor het ideaal is voor kleine bedrijven en individuen die op zoek zijn naar kleding met unieke designs.

In samenvattend, DTG printing is een moderne en veelzijdige druktechniek die gebruikt kan worden om hoogwaardige designs en afbeeldingen op kledingstukken te drukken. Het biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele druktechnieken en is een goede optie voor kleine oplages en persoonlijke kledingontwerpen.